Elnesvågen - Malmefjorden 1-2

Den fine lørdagen skapte en nydeligramme rundt det som ble en spennende om ikke velspilt fotballkamp på Elnesvågen Stadion. EOIL.no var tilstede med fotograf og du kan bla deg gjennom bildene i kampen i denne saken.

Det var også svært gledelig å se at Romsdals Budstikkes "grand old men" Jan H. Indbjør og fotograf Kjell Langmyren hadde tatt turen ut til Fræna. De produserte disse sakene:

Malmefjorden-seier og tabellhopp tross «en skikkelig skitkamp»

Elnesvågens 16 år gamle kaptein er oppkalt etter denne danske fotballegenden

Budstikka om kampen

Hentet fra Romsdals Budstikkes dekning kan vi blant annet lese følgende:

I lørdagens lokaloppgjør fikk Malmefjorden en pangstart, med scoring etter bare to minutters spill. Ole Andreas Solheim sendte ballen (så vidt) via en Elnesvågen-forsvarer og utenfor keeper Lasse Visnes’ rekkevidde. Scoringa kom for øvrig etter et innkast, som ganske sikkert feilaktig gikk i Malmefjordens favør. Misnøyen i Elnesvågen-leiren ble tydelig tilkjennegitt.

Tøff jobb for dommerne

Dommertrioen, med Per Iver Skrøvset i sjefsrollen, fikk mange flere situasjoner å rydde opp i den neste halvannen timen – og høstet ikke ros for avgjørelsene hver gang. Det var et lokaloppgjør av gammelt merke, og temperaturen steg med jevne mellomrom – både på og utenfor banen.
Det toppet seg ti minutter før slutt, fortsatt på stillinga 0-1, da hjemmelaget ble tildelt straffespark etter at Fredrik Aas Røkkum holdt igjen en motstander. Det kokte helt over for Malmefjorden-keeper Preben Lyngstad etter en «nærkamp» og påfølgende krangel med Elnesvågen-veteran Kristian Benjaminsen. Men begge spillerne unngikk kort, utrolig nok.

Straffebom

En annen av de få veteranene på hjemmelaget, innbytter Kai André Sildnes, bommet imidlertid på straffesparket. Fire minutter etterpå kom likevel utlikningen for hjemmelaget, da Magnus Nygård akkurat nådde ballen med skotuppen og lobbet over keeper Preben G. Lyngstad. En ny dramatisk situasjon etter at spillerne kolliderte i neste sekund, og keeperen ble liggende nede lenge etter sammenstøtet. Magnus Nygård har for øvrig med dette scoret alle fire målene for Elnesvågen-laget i løpet av de fem første kampene.

Det så ut til at Elnesvågen hadde kjempet seg til det andre uavgjortresultatet på rad (1-1 borte mot Åndalsnes sist), og det hadde vært veldig fortjent slik denne kampen utviklet seg. Men så ville altså Malmefjorden-kaptein Sindre Julbø det annerledes.