Saken sto opprinnelig på Elnesvågen 2 sine facebooksider.

Når gutta samles på Batnfjordsøra!

Elnesvågen 2 reiste i kveld til Batnfjordsøra med et eneste fokus: hente hjem tre poeng, og holde fast i drømmen om seriemesterskap og retten om å delta i kampen om kretsmesterskapet. I en kamp der fire unge gutter fikk sine debuter for E2, var det et bortelag som gravde djupt for å hente hjem seieren i en kamp som ente med 4-0-seier over Batnfjord Idrettslag for den røde armé, som nå er tilbake som serieleder i 6. divisjon avdeling 2.

Det ble en vanskelig prosess å få spillere til å kunne representere Elnesvågen 2 i 4-0-seieren. Man har lenge fryktet denne kampen borte mot Batnfjordsøra på Nordmøre. Til kampene i fjorårets menn 7er maktet laget kun å stille med sju spillere i begge oppgjørene. Etter at det ene etter det andre forfallet tikket inn til lagleder Løkhaug, ble det mer og mer usikker på om kampen kunne gjennomføres. Hør denne forfallslisten. Målvaktene Leon Kolstad og Jan Ragnvald var ikke tilgjengelige. E2s svært gode venstreback Mathias Lindseth har levert flott prestasjoner hele sesongen. En bunnsolid spiller som nå har fått guleroten han fortjener. Spill i 4. divisjon for Omegnet. Midtstopperne Hans Jørgen Løseth, Anders Magnus Varhol og Kenneth Wang var opptatt i embets medfør. Studentene Emil Arne Slemmen, Jakob Løseth og Jørgen Austad hadde heller ikke anledning til å hjelpe et E2 i nøden. Vår egen Bjørn Espen Vatne som spilte fredagens 4. divisjonskamp mot Kristiansund FK, var opptatt med kamper i ungdomsavdelingen. Lukasz Ciborowski sliter med et dårlig kne, mens Brede Mordal ikke hadde blitt frisk fra sykdommen som også satte han ut av kampen mot Eide forrige helg. På midtbanen manglet svært sentrale spillere som Benny Øverli, Asbjørn Strand, Kim Andre Braaten, Thor-Inge Kirkaune, Sindre Havnes og Felix Vestavik denne kampen. Forskjellige grunner gjorde at E2 manglet hele seks midtbanespillere til kampen. På toppen av dette var kaptein og storspiller Kjetil Brudeset utilgjengelig grunnet et jobbopphold i Trondheim. En del av E2s eldre spillere gryntet litt på nesen av at Brudeset ikke satt seg i bilen og kjørte opp og ned for å hjelpe sine venner i rødt. Som Hjorten gjorde i glansdagene. Utenom Kjetil manglet E2 også mange av sine angripere. Jan Helge Stakvik fylte 30 år, og var opptatt med feiring av seg selv. Målscoreren fra lokaloppgjøret mot Malmefjorden, Kenneth Hustad var heller ikke tilgjengelig. Tom Roger Hammerø som har vært i kalasform blant annet i hjemmekampen mot Moldestudentene måtte også til slutt kaste inn håndkledet grunnet hjemmesituasjonen. Toppscorer fra kretsmesterskapsesongen I 2012, Roar Aspås var på en godt dokumentert kjærlighetstur til Roma.

Det har vært mye av den samme leksen for E2 denne høsten. Tunge forfall inn mot hver eneste kamp. I dag ble det ekstra ille, da redningslinen vår har vært Omegnet. Denne gangen fikk vi lånt Chris-Robin Gundersen, Brage Solli, Kristoffer Torvik og Kai Sildnes. Men av disse fire var det kun 2001-modellen Kristoffer Torvik som kunne stille. 4. divisjonslaget har fått mindre stall etter sommeren, og når de kjemper en innbitt kamp med AK om å ikke måtte ta den tunge veien ned i 5. divisjon, er det forståelig at man holder igjen spillere så tett på lokaloppgjøret mot Eide som spilles nå førstkommende lørdag. Redningen denne gangen kom fra G16-laget som stilte med spillerne Nikolai Nedrebø, Noah Henøen, Eskil Lindseth og Mathias Johansen. Det var meningen at også Alexander Rødal, Ian Vågen og Kevin Vågen skulle være med, men de måtte dessverre melde forfall av forskjellige grunner. Når man på kampdag også får et tungt forfall fra Jørgen Varhaugvik ser det helsvart ut for de røde. Med et samlet antall forfall på ekstreme 30 spillere, var det helt frem til kampstart store spørsmålstegn om kampen i hele tatt ville bli gjennomført.

Med alle disse forfallene til kampen ble det en del omrokeringer på laget. Målvakten Kristoffer Torvik voktet selvsagt målet. En Torvik som denne sesongen har leverte gode kamper for den røde armé på løpende bånd. Marius Pedersen startet på venstreback. Pedersen er egentlig målvakt, men har denne sesongen brukt som utespiller i alle sine fire innhopp. Dette var hans første kamp fra start. 2004-modellen og debutant Eskil Lindseth spilte på høyreback. En posisjon som til vanlig er tapetsert av Stig Arild Gjerde. Nok en 2004-modell startet på midtstopperposisjon i talentfulle Nikolai Nedrebø. Også han spilte sin første kamp for institusjonen E2. Sammen med seg hadde han bautaen Eivind Ranheim. På midtbanen startet sesongdebutanten Runar Husøy Danielsen sammen Stig Arild Gjerde og Noah Henøen. Som spiss spilte en annen debutant i Mathis Johansen, mens Kristian Benjaminsen spilte ute til venstre. Det var alle som startet for E2 denne kvelden.

Når kampen ble sparket i gang to minutter på 18:00, 13 minutter etter at kampen egentlig skulle starte, var bortelaget bare 10 spillere. Vegard Nesse Løkhaug og Thor Simen Dalheim hadde ikke kommet frem i tide, men guttene som hadde ankommet, satte så vist preg på kampen. I en åpen åpning hadde begge lagene sine sjanser før dagens mann på Batnfjord stadion, Mathias Johansen sender E2 i føringen etter en strålende gjennombruddspasning fra Benjaminsen. Johansen drar av sin oppasser og setter ballen kontrollert i mål. Flott prestasjon. Akkurat i det Mathias scorer sitt første mål for E2, ankommer lagleder Løkhaug anlegget. Han kommer inn som særs sittende midtbane, og Noah Henøen går ut mer til høyre. Kampen blir preget av mange lange baller, og der et bortelag til tider er komfortabel med hjemmelagets taktikk, blir det noen skumle situasjoner foran Torvik i E2-målet. Men både Torvik, Nedrebø og Ranheim var på alerten og avverget det som kom. I andre enden produserte de røde en del halvsjanser. Men kampens største sjanse hadde toppscorer Kristian Benjaminsen. Den til vanlige så sikre Benjaminsen fikk ballen på 5 meter, men fikk ikke summet seg helt. Avslutningen gikk i tverrliggeren. Thor Simen kommer seg også til stadionanlegget med tid og stunder. Den hurtige teknikeren kommer inn for en sliten Runar Danielsen. E2 får brukbar kontroll på kampen etter en litt dårlig mellomperiode. Blant annet fikk de justert midtbanen sånn at den ble bedre balansert. Kampbilde var egentlig det samme hele omgangen. Batnfjord prøve seg på lange baller både horisontalt, vertikalt og diagonalt. E2, uten de store motorene i midtbaneleddet, lå komfortabelt og ventet på store overgangsmuligheter. Marius Pedersen fikk seg en smell i foten, og måtte bytte. Inn kom en fotballklok Danielsen på høyreback. Et E2 som ikke hadde spilt så mye sammen greide ikke å komme opp på det vanlige nivået, og manglet egentlig helt et eget spill. Men overgangsmulighetene kom, og med litt mer marginer kunne både Henøen, Johansen og Benjaminsen lagt på til 2-0 før pause.

Når dommer blåser til pause er det mange E2-kropper som trenger en pust i bakken. Ingen bytter ble gjort i pausen. En særs kort pause på Batnfjordsøra i dag da høstmørket kom sigende.

Etter pausen kjører Batnfjord skikkelig på i en kort periode , da henger de røde over hodet ikke med på det hjemmelaget holder på med. Men etter kun få minutter med press, greier E2 og sy sammen en kontring, og Mathias blir tomålsscorer når han tråkler seg igjennom 2-3 nordmøringer og scorer. Et kvalitetsmål av unggutten. Etter dette faller luften litt ut av Batnfjord som fortsetter å satse på lange polere, med andreballer og mye springing. Et E2 som lå lavt greide mer eller mindre å holde hjemmelaget de største målsjansene. Et litt mer samspilt E2 hadde her fått så mye rom og muligheter til å komme seg inn bak hjemmelaget, at det kunne blir virkelig stygt i dommerprotokollen. Men et slitent E2 gjør mange feil med ballen og evner ikke helt å ta vare på alle mulighetene som ligger som et fruktfat foran dem. Men et virkemiddel som virkelig gjorde susen var når de fikk presset hjemmelagets målvakt og forsvar med ballen i føttene. Da ble det gang på gang farlig. Sånn kommer 3-0. Mathias Johansen får en gavepakke når målvakt sender ballen rett i føttene på han. Mathias gjør ingen feil, og scorer dermed hat-trick i sin første kamp for den røde armé. Etter dette har E2 full kontroll på kampen. Marius Pedersen kommer inn for en sliten Thor Simen Dalheim. E2 presser til tider nå, og Henøen, Benjaminsen og Lindseth blir gjentatte ganger med frem for å hjelpe tremålsscorer Mathias Johansen på topp. Dette presset gir resultater når Johansen igjen kommer alene igjennom og setter inn sitt fjerde mål for dagen. Rett og slett en fantastisk debut for 2003-modellen. Hans første seniorkamp. På 4-0 er alt avgjort, og dommer blåser i fløyen akkurat i det skumringen begynner for alvor å ta over på Nordmøre. Skryt til dommer Simen Bergmann fra Frei. En dyktig ung dommer som hadde stålkontroll igjennom hele kampen. Dette selv om en Løkhaug fra tid til annen kanskje var i overkant uenig i noen situasjoner. Bergmann gav Benjaminsen sitt tredje gulekort midtveis i 2. omgang når han stoppet en overgang. Det betyr at Kristian kun er en kamp unna en karantene.

Enkelte kamper sitter du i garderoben før kamp. Du vet at her blir det vanskelig. Kanskje blir det stygt? Følelsen er ikke god. Men når kampen sparkes i gang kommer marginene på din side. Kampen går inn i ditt spor. Ballen spretter din vei. Ungguttene som har blitt kastet inn tar oppgaven på strak arm. Han utrente som ikke har vært så mye på banen i år, tar de ekstra løpene. De rutinerte gjør det som skal til for å få dette over på den vinnende siden. Og de ledestjerne man har, står frem som akkurat det. Ledestjerner. I dag skjedde akkurat dette for E2. De fleste gikk nok ikke inn til denne kampen med en følelse av at her kan vi ikke tape. En holdning og aura som kanskje både er E2s styrke og svakhet. I kveld var det noe annet. Var det Mannens store gjetord om en gjeng gutter som samles? Når gutta samles på Batnfjordsøra.

Kampens store spiller var Mathias Johansen, men ledestjernene Eivind Ranheim og Kristian Benjaminsen leverte en kamp på et nivå over resten på banen om vi ser bort fra Johansen. Keeper Torvik var stødig og sikker. Debutantene Noah Henøen, Nikolai Nedrebø og Eskil Lindseth gjorde sine roller med bravur. Nedrebø med en flott stopperprestasjon, Eskil Lindseth ble mye utfordret på sin backposisjon, men hadde sjeldent store problemer med å få ryddet opp. Noah Henøen vokste veldig inn i rollen på midtbanen, spesielt etter pause der han med ballro og stor aksjonsradius gav E2 sårt tiltrengt offensiv drivkraft sammen med Benjaminsen og Johansen. Ellers må man si at dette var en lagseier med stor l. Den røde armé har tatt tilbake serieledelsen. Og drømmen lever fortsatt om et kretsmesterskap.

Nå venter Bud på hjemmebane kommende søndag. Vi håper at flere av våre nøkkelspillere er tilbake denne kampen. Bud har fortsatt en realistisk mulighet til å komme foran E2 på tabellen. En mulighet som vil ødelegge hjemmelagets sjanser for seriemesterskapet og muligheten om å oppfylle drømmen om kretsmesterskap. I en kamp der dommer mistet helt grepet i havgapet rett før sommeren, vant E2 kontrollert 4-1 etter at laget hadde spilt hele den andreomgangen med ti mann etter at Anders Magnus Varhol totalt feil ble sendt av banen. Vi håper på en mer velspilt kamp, der fotballen kommer i fokus, ikke dommer, stygge taklinger og ordbruk. Kampstart er klokken 14:00 på Elnesvågen Stadion.

Men først skal vi suge litt ekstra på Batnfjordsøra-karamellen. For en jobb av gutta. Fra en Stig Arild Gjerde født i 1979 til Eskil, Noah og Nikolai født i 2004. Unge og gamle forente sine krefter for den kraftanstrengingen på Nordmøre. En bragd som kommer høyt opp på listen over deilige seiere. I garderoben etter kampen var rutinerte herremenn som Gjerde og Løkhaug i særs godt humør og fortalte den ene storlygerhistorien etter den andre. Når man satt seg i bilene for å sette snuten hjem til trygge Romsdal. Som serieleder, alt er opp til man selv. Hva mer kan man ønske seg som E2-spiller? Spille om de store kampene på høsten. Det er det det handler om for en gutt i rødt og blått. En gutt som følger Mannens mantra: Spille ballen og ha det gøy.