Tekst: Jan Ragnvald Eide
Foto: Kjetil Sunde

Eoil.no fikk pratet med en stolt og glad Odd Petter Lyngstad etter kampen. Han berømmet laget sitt for det de fikk til.
«Dette er en fantastisk opplevelse for jentene. Vi har en flott gjeng som har gjennomført gode kamper i innledende runder og fulgte opp med godt spill og utrolig innsats i finalespillet i dag.
All ære til jentene og det de nå har fått til.»

Etter innledende runder lørdag hjemme i Frænahallen gikk jentene videre med andreplass i sin avdeling. Dette førte dem inn i semifinalen i sluttspillet i Molde Arena på sømdag. Semifinalen ble en jevn batalje mot Åndalsnes der Augusta Victoria Malme satte inn kampens eneste mål. Finalemotstander Frei hadde allerede slått Elnesvågen dagen i forveien i den innledende runden. Frei tok tidlig føringen og allerede etter tre minutter tok de ledelsen ved Vilde Aarøe Holten. Elnesvågen svarte imidlertid og etter ni minutter fikk Live Lillevevang Holten satt inn utligningen. Live var en av kampens store spillere med sine mange flotte raid og målet kom etter en nydelig prestasjon.

Det ble ikke flere scoringer etter ordinær tid og dermed ble det ekstraomganger og sudden death. Frei presset våre jenter hardt tilbake til tider, men en oppofrende gjeng sørget for å holde tett.

Banket inn seiersmålet

Så skjer det magiske. Freis Thea Eline Haugan setter fart mot EOIL-målet. Der møter hun betong i form av Johanna Engen Dale. Hun bryter og tar selv med seg ballen. Elnesvågen er da 2 mot 1. Johanna velger å skyte selv og skuddet er så hardt at Freis keeper ikke greier å slå ballen unna. 2-1 til Elnesvågen og kretsmesterskapet var et faktum!

Se video av Johannas scoring her:

Enkle prinsipper sørget for suksess

Odd Petter forklarer at resepten for suksessen var å spille etter enkle prinsipper. Det viste seg å være gull verdt.
«Vi vet at vi holder et godt nivå i ordinær fotball og vi hadde trua på at vi kunne nå sluttspillet. Når det er sagt så er futsal nesten som en egen sport å regne og som krever litt andre ferdigheter og prinsipper i spillet enn vanlig fotball. Vi har i forkant av KM hatt veldig knapt med øving og derfor måtte vi kjøre på med noen enkle prinsipper, både defensivt og offensivt.»

Og han legger til:
«Vi var kanskje ikke laget som spilte penest futsal, men med så mye gode ferdigheter som denne gruppen har så kan vi tillate oss å gjøre ting på vår måte.»

Roser både jentene og foreldrene

- Hvordan er det å være trener for disse jentene?
«Disse jentene er en givende gjeng å være trener for. Det er nok de færreste som trener så mye som vi gjør, gjennom hele året, og seieren i dag er nok et bevis på at mye trening over tid gir resultater. Samtidig følger det med en gruppe foreldre som støtter oppom og det er aldri noe «styr».»

Vant med ungt lag, lover godt for fremtiden

Trener Odd Petter understreker at laget er ungt og at de gleder seg til neste sesong.
"Vi har hatt en kjempehelg og vi får nok flere gode opplevelser med denne gjengen. De fleste av jentene på dette laget er attpåtil bare 13 år. Treningsgruppen vi har hatt, med 2003, 2004, 2005 og 2006, gir utfordringer til alle. Vi skal leve en god stund på denne seieren og samtidig se fram mot en ny kjekk sesong."

Målscorer Johanna Engen Dale uttalte følgende til Romsdals Budstikke etter finaleseieren:
«- Målet var å vinne finalen. Seier er alltid målet. Vi har et kjempebra miljø. Vi står sammen som et lag og spiller bra fotball. Jeg er fornøyd både med min og lagets innsats. Vi møtte Frei også lørdag. Da tapte vi. Det var helgas eneste tap. Ekstra digg at vi klarte å slå dem i finalen, sier EOIL-jenta.»