"Det dreper jo motivasjonen. Jeg er trener for to lag, og på J17 har man mulighet til å spille elleve mot elleve. Men det tærer på motivasjonen når man mangler det viktigste, som er å spille kamp. På a-laget har vi hatt en god stabilitet rundt spillergruppa gjennom hele korona-perioden, men når de ikke åpnet opp igjen 23. juni så fikk de en skikkelig knekk. Det hjelper ikke på når de ser på yngre lag som trener med fullkontakt", sier Vatne til Rbnett.

Bjørn Espen Vatne er veldig bekymret for seniorfotballen i årene framover, og mener at korona-restriksjonene kommer til å ha stor effekt på lagene.

«Jeg er kjempebekymra, for at ungdommene faller vekk. Det kommer til å komme en liten knekk om tre-fire år i seniorfotballen, på grunn av frafallet av ungdommer, helt klart. Når ungdom i 14-årsalderen ikke har fått spille kamper, som er det viktigste og artigste, er jeg redd for at det ikke er fyr i fyrstikkene når vi åpner opp igjen. Nå blir det 1. august, men skadene kan fortsatt ha skjedd,» uttrykker Bjørn Espen Vatne.